LATEN WE OP ZOEK GAAN NAAR WAT IEDER MENS AAN POTENTIE HEEFT

Geplaatst door
Isabel Buijel
op
26 Nov 2018

Talent hebben is één ding. Nog belangrijker is dat dit talent de kans krijgt om op te bloeien. Dit omdat je mensen tegenkomt, die jouw unieke meerwaarde zien. Daar wil ik een lans voor breken!

Hoe komt dat zo?

Door de film ‘ A star is Born’, waarin een ervaren zanger de potentie ziet bij een jonge vrouw en haar alle ruimte geeft voor groei. Het onvoorwaardelijke vertrouwen en de hulp dat hij haar geeft, raakt mijn behulpzame hart.

Door mijn professionele samenwerking met de organisatie MEE die streeft naar een inclusieve deelname voor iedereen in onze maatschappij. Hun doelen sluiten sterk aan bij mijn persoonlijke affiniteit met kwetsbare mensen. Mede door mijn jeugd heb ik aan den lijve ervaren wat het betekent als het familieleden niet goed lukt om volwaardig mee te doen met deze maatschappij.

Door te lezen over een pilot van uitzendorganisatie Unique die CV’s anoniem presenteert aan haar opdrachtgevers. Zij leggen daarmee de focus op wat mensen WEL meebrengen en niet op de harde criteria. Hoopvolle en positieve ontwikkelingen, die in de toekomst ook in Werving & Selectie doorsijpelt. Want kennis raakt sneller verouderd en maakt je minder onderscheidend. Het gaat steeds meer om de persoonsgebonden competenties en motivatie! Allemaal ontwikkelingen die ik als mens en talentexpert bij BLNQ enorm toejuich!

Ik besef opnieuw dat we allemaal een portie geluk en de juiste ontmoetingen nodig hebben om succesvol te kunnen zijn in ons leven. Een kans te krijgen om onze talenten te ontdekken en te ontplooien. Ik ben blij met de mogelijkheden die mij via deze weg zijn geboden.

Komende uit een eenvoudig nest, is mijn persoonlijke ontwikkeling vooral vanaf mijn studententijd op gang gekomen. Fijne nieuwe vrienden, docenten en stagebegeleiders geloofden in mij. Eind jaren 90 heb ik echter een sollicitatie gedaan die voor mijn werkzame leven en persoonlijke groei allesbepalend is geweest. Want wat was deze Werving & Selectie organisatie haar tijd ver vooruit!  Dat deden ze door toen al vooral te kijken naar de persoonlijkheid en motivatie van sollicitanten. In die tijd een uniek concept dat werd gebruikt  voor opdrachtgevers en voor de eigen organisatie. Hierdoor kreeg ik de kans om het vak van assessment consultant vanaf nul te leren en daar heel goed in te worden. Hier lag een nog onbenut uniek talent van mij wat de ruimte kreeg zich volledig te ontwikkelen. Natuurlijk heb ik ervoor geknokt en drempels in mezelf moeten overwinnen. Alles was nieuw en ik heb veel geïnvesteerd om succesvol te kunnen zijn in dit voor mij toen nieuwe vak. Maar minstens net zo belangrijk als mijn inzet was dit portie geluk!

Aan werkend Nederland heb ik dan ook het advies om vooral te blijven zoeken naar een baan en/of activiteiten  die voldoende bij je natuurlijke kwaliteiten passen. En aan ‘werkgevend’ Nederland heb ik het dringende verzoek verder te kijken dan de harde functie-eisen en voor de sollicitant te gaan met een hoge motivatie en de  juiste aanleg.

Aan mezelf doe ik deze belofte. Vanaf vandaag ga ik nog meer open en nieuwsgierig zijn naar wat de ander uniek maakt. Dat is mijn bescheiden bijdrage aan een betere en inclusieve wereld. Ben je geïnspireerd om mee te doen?