BEWUST OMGAAN MET TALENT – MAAR HOE DAN? DEEL 1

Geplaatst door
Hilde van de Ven
op
26 Febr 2018

We worden ermee om de oren geslagen. In elk HR-gerelateerd stuk komt het woord ‘talent’ voor en hoe belangrijk het is dat we er zorgvuldig mee omgaan.

Het bewustzijn is er: we weten inmiddels dat de mens en zijn talent hét verschil maakt, maar hoe we er handen en voeten aan moeten geven blijft lastig. De uitdaging is om dat wat je medewerkers in huis hebben optimaal te benutten. Maar hoe doe je dat?

In deze serie blogs laat ik jullie zien hoe je dit vraagstuk beet kunt pakken. Een aanpak met als onderlegger ons BLNQ TM model:  een integrale maar eenvoudige manier om talentdenken in organisaties te implementeren.

Ons BLNQ TM model

De MENS staat centraal in hoe wij naar de implementatie van Talentdenken, ofwel Talentmanagement kijken.De MENS is namelijk de drijvende kracht achter de organisatie; het startpunt om organisaties te laten blinken. Daaromheen draait de Talentcyclus van het winnen, binden en ontwikkelen van talent. Een talent wordt ‘gewonnen’, bindt zich aan de organisatie en krijgt na verloop van tijd de kans om zich te ontwikkelen.

Hierdoor kan de medewerker opnieuw aangetrokken worden tot een andere rol of tot bijkomende of andere verantwoordelijkheden. Een cyclus dus, waarin hij volop persoonlijk kan groeien én kan meegroeien met de organisatie.

Vertrekken vanuit de talenten en diepe motivaties  van de medewerker is belangrijk om betrokkenheid en bevlogenheid op te bouwen, zodat mensen met hart en ziel hun rol kunnen invullen, proactief en ondernemend zijn, zelf-organiserend zijn.

Talenten zijn van het individu en competenties zijn van de organisatie. De ring met Kerncompetenties geeft aan wat de organisatie van haar mensen nodig heeft om toekomstbestendig te zijn. De buitenste ring laat zien wat er in de context nodig is om Talentdenken te laten slagen. Welke voorwaarden moeten ingevuld zijn om individuele mensen te laten blinken? Thema’s als strategie, cultuur, leiderschap en processen  zijn hierin essentieel.

Volgende week deel II! In de tussentijd meer weten over de implementatie van Talentdenken? Doe kosteloos de Quick-Scan om in een kort tijdsbestek zicht te krijgen op hoe het er in jouw organisatie voor staat. Bel hiervoor met 073 – 641 02 47.