Wendbaarheid

We weten het inmiddels allemaal: verandering is een constante factor geworden en het wordt nooit meer zoals het was. Vrijwel iedere markt is dynamisch, complex en onvoorspelbaar en je hieraan als organisatie kunnen aanpassen is essentieel om voort te bestaan.  

Naast het feit dat verandering continu aan de orde is, is ook de snelheid waarmee dit gaat een punt van aandacht. Er is geen tijd om steeds opnieuw structuren en procedures te bepalen over hoe het werk aan te pakken.  Het vraagt dus om snel schakelen om de klus te klaren. Of met andere woorden: om het organiseren van mensen en hun talenten rondom het werk dat gedaan moet worden.

Door wendbare mensen wordt jouw organisatie wendbaar. Een organisatie is immers de optelsom van individuen en wat deze met elkaar ondernemen. Voor een wendbare organisatie moet je de mens dus sterk maken; investeren in zijn veranderkracht.

Mensen zijn veranderkrachtig als ze worden benut op waar ze goed in zijn, op hun talent. Als ze de zekerheid halen uit wie ze zijn en wat ze in huis hebben, ongeacht de dynamiek in de omgeving. Als mensen vanuit hun talent een wezenlijke bijdrage kunnen leveren, als ze succes ervaren en hiervoor waardering krijgen, worden ze sterk(er). En sterke mensen zijn niet bang voor verandering, ze omarmen het. Omdat verandering ruimte voor groei en ontwikkeling betekent. Een kans om ook op andere terreinen uit te blinken.

Gemeente Tilburg

In de praktijk

Het beroep van ambtenaar verandert. De gemeente Tilburg wil haar mensen helpen om met deze verandering mee te bewegen en te investeren in hun veranderkracht. IK! helpt medewerkers om hun eigen merk te bouwen en uit te dragen; in hun kracht te staan. Feedback geven en ontvangen, leren van en met elkaar, staan centraal. Meer weten? Klik hier!

Wim Sloot, Teammanager

'Werken aan 'IK!' heeft een groot inzicht gegeven in waar onze talenten liggen en heeft ons aangespoord om vanuit dat talent, de unieke bijdrage van eenieder, verder te ontwikkelen. Een organisatieverandering die begint bij het individu. De persoonlijke benadering van BLNQ was daarbij onmisbaar.'

Meer weten? Bel met

Isabel Buijel

06.11.84.21.24