Vitaliteit

bij

Werkorganisatie CGM

in de praktijk

Werkorganisatie CGM is een gemeentelijke organisatie die sterk inzet  op het ontwikkelen van eigenaarschap, integraal werken en een sterk en breed netwerk.  

CGM  beseft dat er voor het succes van morgen meer gevraagd  wordt van iedereen en dat werkplezier en betrokkenheid daarin belangrijke zaken zijn. Medewerkers worden gestimuleerd om zelf verantwoordelijkheid te nemen over de eigen loopbaan. Door in te zetten op vitaliteit draagt CGM bij aan vitale, bevlogen en betrokken medewerkers; medewerkers die een maximale bijdrage leveren aan de toekomstbestendigheid van de organisatie. Twee Vitaliteitsdagen werden georganiseerd waaronder de workshop ‘Haal meer uit je dag’. Want bewust worden van het feit dat je zelf aan het stuur kunt zitten waar het gaat om effectief omgaan met je dag, zorgt ervoor dat medewerkers het beste uit zichzelf en dus ook uit hun werk halen. Drie belangrijke speerpunten in deze workshop:

  • Stress niet minderen maar managen, omdat we stress nodig hebben om doelen te behalen;
  • Herwinnen van focus volgens jouw dagritme;
  • Humor en plezier.

Door deze workshop is bij de medewerkers ‘bewustwording van eigen vermogen’ aangewakkerd. Hebben we het nu zo druk of maken we ons druk? Ze kunnen beter relativeren en hebben geleerd om los te laten. Vitaliteit heeft een plek gekregen bij CGM!

Erwin Christiaans, Financieel consulent

‘Als werknemer is je werkomgeving een plek waar je veel uren per week bent. Belangrijk is daarom dat je jezelf prettig voelt in deze omgeving. Betrokkenheid bij je werk en je organisatie helpt om alles uit jezelf te halen en jezelf te ontplooien. De handvatten van BLNQ zorgen ervoor dat je dit op een verantwoorde manier doet. Dit draagt bij aan vitale fitheid en duurzame inzetbaarheid van jezelf!‘