073 – 641 20 47

BLNQ. Wat, waarom en hoe

BEWUST OMGAAN MET TALENT
Voor de organisatie van vandaag is dit essentieel. ‘Waarom?’ zul je wellicht denken. Omdat organisaties nog te vaak in vaststaande functiekaders denken, terwijl de toegevoegde waarde van medewerkers juist in individuele talenten zit. Door inzicht in die talenten kun je medewerkers breder en duurzaam inzetten. Waarborg je de continuïteit van je organisatie. Ben je een aantrekkelijke werkgever die mensen kan boeien en binden. Bewust omgaan met talent; Talentmanagement dus.

Talentmanagement draait om de toegevoegde waarde die mensen vanuit hun eigen unieke talenten leveren aan de gewenste output van de organisatie. Talent is overal aanwezig, iedereen heeft overwaarde. Deze is vaak niet helder in beeld. Niet bij bestuurders, niet bij leidinggevenden en niet bij de medewerker zelf. BLNQ helpt om deze overwaarde te verzilveren en zo te bouwen aan een wendbare organisatie. Een organisatie die klaar is voor de toekomst.
In een wendbare organisatie werken wendbare mensen. Mensen die nieuwe mogelijkheden zien, zichzelf scherp houden en de zekerheid niet meer uit hun omgeving maar uit zichzelf halen. Die vanuit hun krachtige kern met hart voor de zaak hun bijdrage leveren.

Iedereen doet dat op zijn eigen wijze, met het talent waar hij over beschikt.
Vertrekken vanuit de talenten en diepere motivaties van medewerkers is essentieel om betrokkenheid en bevlogenheid op te bouwen, zodat mensen lekker in hun vel zitten en het optimale uit zichzelf halen.

VOORSPRONG
Als je als organisatie het aanwezige talent goed kunt benutten, heb je een grote voorsprong. Het zorgt voor een sterk onderscheidend karakter en heeft een belangrijke meerwaarde in het binden en boeien van talent. Het zorgt ervoor dat je als organisatie wendbaar bent en het verschil kunt maken. Naar de klant toe, naar de bestaande maar ook naar die nieuwe medewerker, die steeds meer kiest voor de hoogste bieder op het gebied van ontwikkelingsmogelijkheden.

Daarom is werk maken van talent niet alleen een uitdaging maar een must. Iedere medewerker mag (moet?) de kans krijgen zijn talent te ontwikkelen. Daar maken wij ons hard voor. Want onze overtuiging is dat er altijd meer in mensen zit. Meer dan wat er zichtbaar is, meer dan wat ze doen en meer dan wat ze zelf geloven. Iedereen heeft ‘overwaarde’.

Als je er als organisatie samen met je mensen in slaagt om deze overwaarde goed te benutten, bouw je samen aan een succesvolle organisatie die er in de samenleving toe doet en gezien wordt.

 

Time to BLNQ!
Contact