073 – 641 20 47

Achtergrondinformatie coaching

OVERWAARDE VERZILVEREN
In talentmanagement is coaching onontbeerlijk. Human capital is de basis van een organisatie. Ontwikkeling is de kern: hoe halen we het optimale uit onze mensen? Ofwel: hoe verzilveren we de overwaarde? Om die vraag te kunnen beantwoorden, is het nodig te weten waar de talenten en het ontwikkelpotentieel liggen. Wij brengen dat in kaart en gaan er mee aan de slag.

Het bepalen van de coachthema’s (waar de winst te behalen is) doen wij in samenspraak met de opdrachtgever en de medewerker. De context is belangrijk en daarom zetten wij de driehoek werkgever (=opdrachtgever), medewerker en BLNQ in. We maken een voorstel met een helder doel en zichtbare gedragscriteria. En aan de hand daarvan gaan we samen van start.

Objectiveren maakt meetbaar. Dat zetten wij in. In de aanloop naar de coaching starten we een TalentenMotivatieAnalyse en een 90˚ (of 360˚) feedback. In het eerste gesprek worden de coachthema’s hiermee verder aangescherpt. Halverwege het traject vindt een telefonisch contactmoment plaats tussen BLNQ en opdrachtgever. We evalueren het proces, waarbij uiteraard de inhoud altijd vertrouwelijk blijft tussen de coach en de medewerker. Na de laatste sessie vindt een ‘Waar staan we nu’-gesprek plaats. Een driehoekgesprek waarbij proces en resultaten besproken worden. We maken een borging naar de praktijk en bepalen welke accenten we leggen voor de puntjes op de i. Na een paar maanden doen we een vervolgmeting, waarmee de progressie objectief meetbaar wordt. En als het nodig is, plannen we een aantal ‘opfris-sessies’

ONDERSCHEIDEND
Bij ons zijn coachtrajecten kort en bondig; een gemiddeld coachtraject duurt een klein half jaar. Resultaat is belangrijk. Daarnaast hebben wij een sterke focus op bewustwording. Naast (in)zien geloven we in doen. We gaan voor werkelijke gedragsverandering. Mede daardoor onderscheiden wij ons van de ‘pappen- en-nathouden-bureaus’. We hebben een scherpe blik, nemen geen genoegen met een half antwoord, stellen net de andere vraag. We leggen de lat hoog en kiezen niet de makkelijke weg maar de weg die nodig is om te komen waar je wilt zijn.

 

PURE WINST
Coaching, zo blijkt uit onderzoek,
heeft niet alleen op de korte maar ook op de lange termijn effect.
Door coaching gaat een medewerker gemiddeld
10 procent beter functioneren.
Dat betekent dat elke procent meer rendement pure winst is.

Als we ervan uitgaan dat een modale medewerker
ongeveer zestigduizend euro kost,
dan is tien procent verbetering dus 6000 euro.
De kosten van een individueel coachtraject
liggen bij BLNQ in de regel op
minder dan de helft daarvan.

Winst dus, al in het eerste jaar!

 

Coaching: overwaarde verzilveren. 
Maak het verschil met talent.