073 – 641 20 47

Achtergrondinformatie assessments

VOORSPRONG OP JE CONCURRENT
Bij Talentmanagement kennen we drie fases: Aantrekken, Verbinden en Ontwikkelen van talent. In verschillende fases is het Assessment een essentieel onderdeel. De juiste persoon op de juiste plek. Dat is tenslotte wat je nodig hebt voor het realiseren van je organisatiedoelen, nu en in de toekomst.

Daarmee creëer je voorsprong op je concurrent. In de fase van ‘Aantrekken’ krijg je met een selectieassessment antwoord op de vraag wie van de beschikbare kandidaten het beste past. De medewerkers die je hebt aangetrokken, wil je binden en boeien. In de fases ‘Verbinden’ en ‘Ontwikkelen’ wil je inzichtelijk hebben waar de ontwikkelbehoefte ligt en hoe je iemand in zijn ontwikkeling het beste kunt begeleiden. En/of wat de ‘overwaarde’ is, met andere woorden wat iemand nog meer in zijn mars heeft… Dat krijg je inzichtelijk met een ontwikkelassessment.

ONDERSCHEIDEND
Een assessment start vanzelfsprekend met het helder in kaart brengen van het doel: Op welke vraag wil je antwoord krijgen? Het programma is maatwerk en wordt opgesteld op basis van deze vraag. Wat ons onderscheidt van de grotere assessmentbureaus is onze doortastendheid en diepgang. Omdat het belangrijk is de ander te doorgronden besteden wij veel aandacht aan de mens achter de competenties, vermogens en gedrag. Wij gaan écht in gesprek: een assessmentdag behelst minstens twee keer anderhalf uur diepte-interview. Wij willen optimaal antwoord op de vraag: ‘Wie zit er bij ons aan tafel?’ Met alle ‘harde’ en ‘zachte’ eigenschappen. Een zo compleet mogelijk beeld van de kandidaat is immers de opdracht! Onze instrumenten: persoonlijkheids- en drijfverenanalyses, rollenspelen, capaciteitentesten en plannings- en analysesimulaties.

TWEE KLANTEN
Wij beschouwen zowel opdrachtgever als kandidaat als onze klant. We streven nadrukkelijk naar inzicht en herkenning en geven tijdens de assessmentdag graag tips die de kandidaat de volgende dag al kan inzetten. Onze bevindingen, uit de interviews en uit de diverse testonderdelen, vertalen we vervolgens in een helder, persoonlijk rapport. We schrijven dat zelf, daar komt geen computermodel aan te pas. Wij gebruiken geen psychologische taal en houden niet van dubbelzinnigheid. Van onze klanten horen wij dan ook terug dat onze rapporten vooral ‘to the point’ en praktisch zijn. De rapportage wordt in eerste instantie naar de kandidaat verzonden. Daarbij bestaat de mogelijkheid voor telefonisch overleg met de assessor. Na een akkoord wordt de definitieve rapportage doorgestuurd naar de opdrachtgever waarbij een persoonlijk terugkoppelgesprek mogelijk is. Hierin zal de nadruk liggen op het ‘advies voor ontwikkeling’ omdat we ‘de foto’ van de kandidaat graag gebruiken om hem werkelijk in beweging te brengen.

 

JOUW WINST:

Een selectieassessment
• levert 70% meer zekerheid op de juiste keuze.
• kost 50% van een (modaal) maandsalaris.

Kosten verkeerde plaatsing:
• drie jaarsalarissen (bron: RAET).

 

 

 

Assessment: de juiste persoon op de juiste plek.
Maak het verschil met talent.